Lucas organisasjonen ble stiftet 21.05.2016 og har allerede hjulpet over 100 dyr i nød. Med eget senter på Øksnevad og over 20 frivillige bruker vi flere timer daglig på stell av dyra. I tillegg til dyra på senteret har vi flere fosterhjem. All drift er frivillig basert og som relativ nystartet organisasjon trengs det midler for å kunne hjelpe dyr i nød.

Et av hovedmålene til Lucas er å bidra til å minimere bestanden av hjemløse katter i Stavanger og omegn. Dette ønsker vi å gjøre noe med siden katter ikke er en naturlig del av den norske fauna. Samt at vårt motto er at ”alle dyr skal ha det godt” og hjemløse katter lider ganske ofte da de ikke får tilsyn av veterinær eller pleie og stell om de skulle skade seg, bli syke, plaget med lus og andre parasitter som sprer seg.

Målet med dyrene vi tar inn er å finne et godt hjem til dem. Og et av kravene vi har til et adoptiv hjem er at de må underskrive på en kontrakt at de skal sterilisere eller kastere katten de adopterer når den er gammel nok eller stor nok. Ingen katter som forlater vårt senter skal brukes til avl og bidra til flere hjemløse katter.

Siden vi startet opp og frem til nå har vi fått inn over 100 katter og kattunger, fire høner og en hane og tre kaninunger. Et dedikert styre er drivjernet bak Lucas og sammen med de frivillige, stiller vi opp flere ganger til dagen med hjelp til bygging, stell av dyrene og til å få inn bidrag slik at vi kan gi dyrene den nødvendige pleie og omsorg.

Vi leier et lokale på Øksnevad der vi har bygd båser for kattene i et rom, kattene som bor her er for det meste hankatter og de som er mest ville. I neste rom har vi et stort rom som er innredet hjemmekoselig med sofa, bord og hyller slik kattene kan gå fritt og bli litt «husvandt», her inne er det kun hun katter som bor. I dette rommet har vi og et stort bur som vi har kalt for «barnehagen» her bor det kattunger som er over 12 uker. Det leker og koser seg!

Vi har et godt samarbeid med Tu dyreklinikk som gir oss litt bedre priser på veterinær tjenester. Vi vaksinerer og chiper alle dyr som forlater vårt senter, og for å gjøre dette er vi så absolutt avhengige av donasjoner og hjelp fra alle som ønsker å hjelpe! Vi er en non profit organisasjon. Har du lyst og støtte oss se «støtt oss» siden for mer informasjon.

20161008_115757