Project Description

VIDA &

MARIA

Vida & Maria søker et
ekstra dedikert hjem.
💗

VIC’s (Very Important Cats) frk Vida og frk Maria søker et ekstra dedikert hjem🙌🏻🤍🐈‍⬛🐈

Hei, jeg heter Maria og er 4 år. Sammen med Vida på 10 år vil jeg nå sjekke muligheten for et helt eget #foralltidhjem til oss – sammen🖤🤍

Vi har bodd i nåværende fosterhjem i henholdsvis 1 og 3 år, og her renner det inn og ut med fosterkatter! Vi har sett den ene etter den andre bli hentet til nye hjem, og nå har vi begynt å fundere her… Hvor er «hjem»? Hvorfor blir alle så glad når de får dette «hjem»? (selv om vi har sett mange ganger at fostermor gråter🙄 når noen skal til «hjem»). Ikke minst, er det trygt å komme til «hjem»? 🤍

Når jeg nå har åpnet for at Vida og jeg vil sjekke mer ut «hjem», så regner jeg med vi får kø av søkere! La meg derfor starte silingen allerede her. Du må lese gjennom verdens lengste annonse før du kontakter meg. Det er nemlig en god del ting du må vite og være villig til å godta med oss VICs. Vi selger oss nemlig ikke billig, og vi er to som du må bruke mye tid på før du får vår tillit. Jeg selv er en kosegris, men kostbar og generelt skeptisk en sådan. Både Vida og jeg har levd mesteparten av våre liv som hjemløse kolonikatter. Vi har altså bodd hele livet ute, og vi har måttet kjempe for mat, for livet og for skjul under uverdige og skremmende forhold sammen med mange andre.

Det sies at vi har begge hatt mange kull, men «we don’t kiss and tell». Spesielt Vida har hatt mange vonde år ute. Hun og kolonien hennes var helt desperate når hjelpen endelig kom. Men etter alle år ute, var faktisk Vida helt overbevist at mennesker var det skumleste i hele verden. Hun lovet seg selv å aldri aldri aldri stole på noen slike. Dette løftet forsøker hun enda å holde, og menneskene selv forsvarer henne med at det er pga at hun er en flergenerasjons kolonikatt…Selv kaller jeg det enkelt og greit en redd, sta og litt paranoid katt. Og ikke minst er hun en diva! Men en helt ufattelig snill en!! Det skal være sagt. På 3 år i dette fosterhjemmet, har hun ikke vist antydning til hverken å klore eller bite. Selv ikke når hun må fanges for å få sin årlige kontroll og vaksine. Da kan hun faktisk klatre på både vegger og vinduer, og jeg skulle ønske de som utsetter henne for dette hadde fått seg noen reale bitt. Vida har det bare ikke i seg. Men selv om hun ikke klarer å glemme sin vonde fortid, så glemmer hun alt det skumle med fanging og ufordragelige dyredoktorer i det hun stiger ut av buret på trygg grunn. Men tilbake til redd, sta og paranoia. Vida fungerer utmerket og lever et veldig komfortabelt liv, så lenge mennesker forholder seg til myndighetenes råd om å holde 1-meteren. Vida er storfornøyd med pandemien. Holder du 1-meteren er hun fullstendig avslappet. Den eneste gangen hun kan overse denne regelen, er om du har godis på fingrene. La meg si deg noe for at du skal forstå hvor dyp skepsis Vida har til mennesker. Det tok 1 år og 4 dager før hun våget å stikke tunga på en menneske-finger!! Og hun er en matmons!

Heldigvis er vår organisasjon en som gir alle en sjanse, selv om de trenger 1 år og 4 dager før de tør være borti et menneske frivillig. Så lenge ingen av oss lider under det, får vi alle sjanser som trengs. Selv er jeg også veldig preget av mine første harde år. Hvordan hadde du selv taklet å vokse opp ute, føde ute, lete etter mat og skjul ute??? Nettopp!! Så jeg hverken hadde det lett, eller gjorde det lett mine første måneder i Lucasorganisasjonen. Men jeg fikk mange sjanser. Min siste sjanse (ja, jeg har blitt fortalt, og jeg hørte selv at det ble vurdert å la meg slippe etter flere måneder hvor jeg ikke hadde det noe bra) var i samme fosterhjem som Vida. Lang historie kort; jeg har blitt en kosegris. Riktignok KUN mot fostermor da, men fostermor har tro på at jeg kan bli en kose-frøken mot andre også. Til dette har jeg å si; det må du jammen gjøre deg fortjent til! Både Vida og jeg krever lang tid for å bli like komfortable på nytt sted og med nye mennesker, som vi er i fosterhjemmet. Vi er som sagt VICs, og vi krever menneske(r) som er spesielt dedikert og spesielt interessert i dyrevelferd. Følger du mitt tempo og mine grenser og bruker masse tid, får du mer enn dekket et normalt kose-behov i meg. Men du må godta at Vida ikke har noe behov for kladding og klåing.

Vi trives godt som innekatter, men vi kan finne på å i vanvare stikke ut om du ikke passer godt på. Da kommer våre instinkter fra det lange livet ute til å våkne, og det vil være særdeles trist og skremmende for oss. Vi trives og er begge veldig komfortable med innelivet!

Har du lest deg helt ned faktisk😃👏 🙌🏻🐈‍⬛🤍🐈
Om du tenker at du kan tilby oss et hjem, kan du få enda mer info fra vårt fosterhjem. Du får også oppfølging og råd underveis.👍🏻

Hvorfor adoptere to katter?

Vi har flere katter som kun/helst adopteres ut i par, dette gjør vi for å sikre at katten får leve med sin bestevenn resten av livet. Ofte er dette katter som har et unikt bånd, er svært gode venner, og som drar frem det beste i hverandre.
Vi vet av erfaring at 2 katter er vanskeligere å adoptere ut enn 1. Ofte har folk sett for seg å kun ha en katt, og føler at to vil bli alt for mye.

Her er noen gode grunner for å velge to katter:

🐾 Kattene vil alltid ha en lekekompis i nærheten. En å få ut energi sammen med. Det reduserer sjansen for ødeleggelse på feks møbler grunnet kjedsomhet.

🐾 Grenser. Katter som leker sammen gir beskjed når leken blir for røff. Då vil den andre forstå at den har gått over grensen, og etterhvert roe ned på kraften i feks        lekebittet.

🐾 En trenger ikke ha dårlig samvittighet for å være borte en hel dag på jobb. Katten slipper å være helt alene selv om ingen er hjemme.

🐾 Katter er renslige dyr, og hva er vell søtere enn å se to katter som vasker hverandre med ren entusiasme? 😍

🐾 Det blir ikke mye mer rot av 2 katter versus 1. Har du innekatt må dokassene tas daglig uansett, det tar bare ettpar minutt lenger.

🐾 Man vet på forhånd at kattene går godt sammen. De vil være en stor trygghet for hverandre i nytt hjem, spesielt i starten om alt er litt skummelt.

🐾 Man redder 2 liv istedenfor 1. Det i seg selv er en ganske god grunn.❤

Vi søker familier el enslige med hensynsfulle barn ( hvis dere har barn), og vi vil at de som adopterer skal være ansvarsfulle voksne som vil ta godt vare på de minste av våre skatter hele livet 🤍 Vi setter også stor pris på om din henvendelse er seriøs og gjennomtenkt – tid er som alltid mangelvare 🖤 Vi tar mer enn gjerne imot besøk for å hilse på og møte de små «live», så ta kontakt for avtale om du er klar for et nytt medlem i familien 🤍

Vurderer du adopsjon?

Kontakt oss her via finn.no eller på mail: adopsjon @lucasorganisasjonen.no, om du vil hilse på, eller om du har spørsmål.

Vi avtaler en tid for besøk da vi alltid ønsker å treffe nye eiere før det avtales adopsjon/henting, kun unntaksvis får en pus med seg ved første gangs møte. Dette fordi vi vil være sikre på at vi finner rett pus til rett eier. Merk at vi holder til på ØKSNEVAD I KLEPPE I ROGALAND.

Adopsjonsgebyret på kr 1500,- pr pus dekker:

🐾 Chip

🐾 Kastrering 

🐾 Helsesjekk & helsebok

🐾 Fiv & felv test

🐾 Vaksine 2x for de over 6 mnd (1x for de under)

🐾 Ormekur

Alle som adopterer via oss forplikter seg til å ta pus med til en av våre avtaledyrleger for kastrering så snart de er gamle nok, ved ca 6 måneders alderen. ALLE katter adoptert ut fra oss skal kastreres og ID merkes uten unntak. Voksne katter skal holdes inne i minst 8 uker i nytt hjem for å sikre at de finner veien hjem og ikke ender som hjemløse (igjen). Og kattunger skal ikke være ute alene før de er kastrert og er minst 12 mndr gml.

Et av hovedmålene til Lucas Organisasjonen er å bidra til å minimere antallet hjemløse katter i Rogaland. Målet for dyrene vi tar inn er å finne et godt og varig hjem til dem. Alle våre katter får helsesjekk, første vaksine og blir kastrert og chippet når de forlater vårt senter/avtales i kontrakten. Ingen av våre katter skal brukes til avl. Vårt høyeste ønske er at alle dyr skal ha det godt og bo trygt i et godt hjem, og ikke ute som hjemløse. I Rogaland er det mørketall på 10 000 hjemløse katter.Når du adopterer en tidligere gatekatt åpner du muligheten for oss til å redde inn en ny hjemløs katt fra gata, dermed redder du to liv 🖤