• cat-kamilla
  • kims
  • cat-georg
  • cat-reveenka

Om Oss

Lucas organisasjonen ble stiftet 21.05.2016 og har allerede hjulpet over 900 dyr i nød. Med eget senter på Vibemyr og ca 50 frivillige bruker vi flere timer daglig på stell av dyra. I tillegg til dyra på senteret har vi flere fosterhjem. All drift er frivillig og derfor trengs det midler for å kunne hjelpe dyr i nød.

Et av hovedmålene til Lucas er å bidra til å minimere bestanden av hjemløse katter i Stavanger og omegn. Dette ønsker vi å gjøre noe med, siden katter ikke er en naturlig del av den norske faunaen. Mottoet vårt er at ”alle dyr skal ha det godt” og hjemløse katter lider ganske ofte da de ikke får tilsyn av veterinær eller pleie og stell om de skulle skade seg, bli syke, plaget med lus og andre parasitter som sprer seg.

Målet med dyrene vi tar inn er å finne et godt hjem til dem. Alle våre katte får helsesjekk, første vaksine og blir sterilisert/ kastrert når de forlater vårt senter. Dette pga ingen av våre katter skal brukes til avl.

Siden vi startet opp og frem til nå har vi fått inn over 1400 katter og kattunger, fire høner, en hane, chinchilla, marsvin, en rev og tre kaninunger. Et dedikert styre er drivjernet bak Lucas og sammen med de frivillige stiller vi opp flere ganger til dagen med hjelp til rengjøring, stell av dyrene og til å få inn bidrag slik at vi kan gi dyrene den nødvendige pleie og omsorg.

Vi leier et lokale på Vibemyr der vi har bygd båser for kattene i et rom. Dette er et mottaks-rom som alle nye katter får bo i før det har fått helse sjekk. Vi har et eget tilvenningsrom for katter som er redd og trenger tilvenning til mennesker, et eget stort rom for tamme og adopsjonsklarer puser. Vi har til og med en «barnehage» her bor det kattunger som er over 12 uker. De leker og koser seg!

Vi har et godt samarbeid med Jæren dyrehelse som har og fått et eget rom hos oss som vi bruker når vår veterninær kommer til vårt senter for å sjekke kattene våre. Ved å få veterniæren til oss sparer vi kattene våre for stresset med biltur. Vi har og flere samarbeidspartnere som vi er utrolig takknemlige for! For og nevne noen: Sele Dyreklinikk, Royal Canin, Norengros. Vi er en non profit organisasjon, alt går til dyrene og det de trenger. Har du lyst og støtte oss se “støtt oss” siden for mer informasjon.