RASMUS &

NAN

Bestekompisene RASMUS & NAN
vil bo sammen.
💗

«Du og jeg Rasmus, du og jeg» – kompisene Rasmus og Nan søker et hjem sammen. De har opplevd en del i sitt unge liv og bruker hverandre som sin trygge havn. De kan fint leke, sove eller utforske alene, men søker støtte hos hverandre om noe er litt skummelt. Pga sitt litt skeptiske vesen så bør ikke en ny familie ha for små barn, men kan gjerne ha litt større barn som kan lese enkle signaler fra kattene og ikke er for redde🤍

Rasmus og Nan er kosete og lekne, men vil trenge tid for å finne seg til rette i nytt hjem. De trenger å bli trygge på et mindre areal/rom først før de kan utvide området. Hvis fremmede kommer for brått på kan de frese, men tar du det rolig og i deres tempo så roer de seg fort og vil gjerne hilse.

Rasmus er lederen og den som er tøffest og mest vågal. Han elsker å leke med leker på fiskestang og veien til hans hjerte er nettopp lek. Når han først blir trygg så er han veldig kjærlig og hengiven. Han gnir seg mot deg og får ikke nok kos. Han kan også løftes, men er ikke helt trygg på dette ennå og vil helst ha fast grunn under beina. Han er en skøyer og kan gjerne tøyse litt. Da kan han bruke labben litt, men da uten klør.

Nan er en veldig forsiktig gutt. Her må man påberegne flere uker før han er så trygg at han kan koses på. Når han blir trygg nok så er han veldig kosete. Han har en pels av silke og elsker å bli klødd i nakken. Han er litt keitete og vet ikke helt hvordan han skal fortelle hva som er greit så dette må dere finne ut sammen. Koser han seg kan du se dette på små rykk i halen. All tid som investeres i Nan får man tilbake til slutt – med renter. Han ble hentet inn som helt ny med en mor & søsken som var forlatt ute & han er født ca 3/6-21.

Disse to gutta har virkelig krøpet inn i hjertet på fostermor, men nå er de klare for sitt helt eget foralltidhjem! Ta gjerne kontakt for å avtale et besøk🖤🤍

Hvorfor adoptere to katter?

Vi har flere katter som kun/helst adopteres ut i par, dette gjør vi for å sikre at katten får leve med sin bestevenn resten av livet. Ofte er dette katter som har et unikt bånd, er svært gode venner, og som drar frem det beste i hverandre.
Vi vet av erfaring at 2 katter er vanskeligere å adoptere ut enn 1. Ofte har folk sett for seg å kun ha en katt, og føler at to vil bli alt for mye.

Her er noen gode grunner for å velge to katter:

🐾 Kattene vil alltid ha en lekekompis i nærheten. En å få ut energi sammen med. Det reduserer sjansen for ødeleggelse på feks møbler grunnet kjedsomhet.

🐾 Grenser. Katter som leker sammen gir beskjed når leken blir for røff. Då vil den andre forstå at den har gått over grensen, og etterhvert roe ned på kraften i feks        lekebittet.

🐾 En trenger ikke ha dårlig samvittighet for å være borte en hel dag på jobb. Katten slipper å være helt alene selv om ingen er hjemme.

🐾 Katter er renslige dyr, og hva er vell søtere enn å se to katter som vasker hverandre med ren entusiasme? 😍

🐾 Det blir ikke mye mer rot av 2 katter versus 1. Har du innekatt må dokassene tas daglig uansett, det tar bare ettpar minutt lenger.

🐾 Man vet på forhånd at kattene går godt sammen. De vil være en stor trygghet for hverandre i nytt hjem, spesielt i starten om alt er litt skummelt.

🐾 Man redder 2 liv istedenfor 1. Det i seg selv er en ganske god grunn.❤

Vi søker familier el enslige med hensynsfulle barn ( hvis dere har barn), og vi vil at de som adopterer skal være ansvarsfulle voksne som vil ta godt vare på de minste av våre skatter hele livet 🤍 Vi setter også stor pris på om din henvendelse er seriøs og gjennomtenkt – tid er som alltid mangelvare 🖤 Vi tar mer enn gjerne imot besøk for å hilse på og møte de små «live», så ta kontakt for avtale om du er klar for et nytt medlem i familien 🤍

Vurderer du adopsjon?

Kontakt oss her via finn.no eller på mail: adopsjon @lucasorganisasjonen.no, om du vil hilse på, eller om du har spørsmål.

Vi avtaler en tid for besøk da vi alltid ønsker å treffe nye eiere før det avtales adopsjon/henting, kun unntaksvis får en pus med seg ved første gangs møte. Dette fordi vi vil være sikre på at vi finner rett pus til rett eier. Merk at vi holder til på ØKSNEVAD I KLEPPE I ROGALAND.

Adopsjonsgebyret på kr 1500,- pr pus dekker:

🐾 Chip

🐾 Kastrering 

🐾 Helsesjekk & helsebok

🐾 Fiv & felv test

🐾 Vaksine 2x for de over 6 mnd (1x for de under)

🐾 Ormekur

Alle som adopterer via oss forplikter seg til å ta pus med til en av våre avtaledyrleger for kastrering så snart de er gamle nok, ved ca 6 måneders alderen. ALLE katter adoptert ut fra oss skal kastreres og ID merkes uten unntak. Voksne katter skal holdes inne i minst 8 uker i nytt hjem for å sikre at de finner veien hjem og ikke ender som hjemløse (igjen). Og kattunger skal ikke være ute alene før de er kastrert og er minst 12 mndr gml.

Et av hovedmålene til Lucas Organisasjonen er å bidra til å minimere antallet hjemløse katter i Rogaland. Målet for dyrene vi tar inn er å finne et godt og varig hjem til dem. Alle våre katter får helsesjekk, første vaksine og blir kastrert og chippet når de forlater vårt senter/avtales i kontrakten. Ingen av våre katter skal brukes til avl. Vårt høyeste ønske er at alle dyr skal ha det godt og bo trygt i et godt hjem, og ikke ute som hjemløse. I Rogaland er det mørketall på 10 000 hjemløse katter.Når du adopterer en tidligere gatekatt åpner du muligheten for oss til å redde inn en ny hjemløs katt fra gata, dermed redder du to liv 🖤